Oostende verliest leidersplaats aan AA Gent

Oostende is de boot ingegaan tegen een sterk KV Mechelen. AA Gent wordt zo de nieuwe leider.
Matthias

KVO botste op een sterk spelend KV Mechelen en kwam op achterstand na een goal van Sofiane Hanni. De Oostendenaars hadden in de eerste helft geen ant woord op het Mechels geweld. Na de pauze veerde Oostende op, wat een boeiend kijkstuk opleverde. Knowledge Musona maakte er in de 55ste minuut 1-1 van vanop de penaltystip. KV Mechelen bleef echter strijden en werd in de 81ste minuut beloond. Joachim Van Damme maakte de 2-1.

Eerste achtervolgers Club Brugge en AA Gent wonnen wel gemakkelijk. De West-Vlamingen wonnen met 3-0 dankzij drie doelpunten in de slotfase van de eerste helft. Op zeven minuten tijd werkten Jelle Vossen, José Izquierdo en Ruud Vormer de bal driemaal in doel. Voor Club was het de achtste competitiezege op rij in het eigen Jan Breydelstadion. Zulte Waregem blijft ondanks de nederlaag wel op de vijfde plaats in het klassement staan. AA Gent won vrijdag al in de openingswedstrijd van de zestiende speeldag met overmacht van hekkensluiter Westerlo: 5-0 en twee goals van kapitein Sven Kums. Kampioen AA Gent zette zo druk op KV Oostende. De herfstkampioen moest gaan winnen in de heksenketel van KV Mechelen om op kop van het klassement te blijven.

Iets verderop in de stand kon Racing Genk eindelijk nog eens winnen na een povere nul op twaalf. De Limburgers wonnen met 1-3 tegen staartploeg Oud-Heverlee Leuven met goals van Neeskens Kebano, Leon Bailey en Igor De Camargo. Genk springt zo weer naar de zesde plaats. Waasland-Beveren hield de drie punten zaterdagavond thuis tegen STVV, het werd 2-1. De Truienaars kwamen na 9 minuten op voorsprong via Cuevas, Zinho Gano maakte vrijwel meteen gelijk en twaalf minuten voor affluiten zorgde M'Sila voor de bevrijdende 2-1. Standard en Kortrijk tekenden voor het enige gelijkspel van de zestiende speeldag: 1-1. Beide goals vielen heel laat. Tien minuten voor affluiten maakte de Griekse Kortrijkzaan Papazoglou de 0-1 maar amper twee minuten later hing Ivan Santini de bordjes weer gelijk.