Voetbalwedstrijden in eerste klasse gaan door, ondanks terreurdreiging

De voetbalwedstrijden in de eerste klasse worden gewoon gespeeld. De Pro League heeft beslist om de overige wedstrijden van de zestiende speeldag toch te laten doorgaan. De organisatie gaat daarmee in tegen een uitdrukkelijke vraag van het Crisiscentrum.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

 “Zonder andere indicatie, heeft de Raad van Bestuur unaniem beslist om de zeven resterende te spelen wedstrijden van Jupiler Pro League niet af te lassen”, zo staat in het persbericht van de Pro League. “De Raad van Bestuur stelt vast dat het bedreigingsniveau 4 enkel voor het Brussels Hoofdstedelijke gewest geldt en dat het concert van Johny Hallyday in Paleis 12 gisteren gewoon is doorgegaan.”

“We herinneren eraan dat de maximale, verspreide voorzorgsmaatregelen bij de clubs zullen worden gerespecteerd en dat deze indien nodig in overleg met de lokale overheden nog zullen worden aangevuld. Indien er concreet aanwijsbare dreigingen gekend zijn bij de lokale overheden, zullen deze overheden overgaan tot de afgelasting van de wedstrijden, hetgeen uiteraard hun bevoegdheid is.”