Jonge Duivels schrijven geschiedenis

Op het WK voetbal voor spelers onder 17 hebben de jonge Duivels zich geplaatst voor de halve finale. Ze wonnen met 1-0 tegen Costa Rica. Het is voor het eerst dat een Belgische nationale jeugdploeg zich plaatst voor een halve finale van een wereldkampioenschap.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

De Belgen namen de match meteen in handen en creëerden een aantal mogelijkheden. Toch was het wachten op een stilstaande fase in de 27ste minuut. PSV-speler Dante Rigo zette zich achter de bal en krulde het leer heerlijk tegen de netten.

In de tweede helft zakte het tempo en haalde Costa Rica geregeld de botte bijl boven. De Belgische doelman Jens Teunckens kon met enkele knappe reflexen - en met behulp van de paal - de overwinning veiligstellen.

België is nu bij de laatste vier, samen met Nigeria, Mexico en Mali. Tegen dat laatste land nemen de Jonge Duivels het donderdagavond op, voor een historisch ticket naar de finale. Beide teams keken elkaar al in de ogen tijdens de groepsfase. Toen waren de Afrikanen duidelijk de betere ploeg, maar konden de Belgen een 0-0-gelijkspel afdwingen.