Zet het wildseizoen goed in met hindesteak en aardappelgratin

door
Kevin
Leestijd 2 min.

De laatste septemberdagen komen langzamerhand in zicht. Voor fijnproevers betekent dit één ding: de laatste rechte lijn richting wildseizoen is ingezet! Wie alvast op hete kolen zit, zal verrukt zijn te weten dat het vanaf donderdag weer zover is. Om je alvast op te warmen voor het wildseizoen, geven we je hier een heerlijk receptje voor hindesteak met aardappelgratin, broccoli en champignonsaus.

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 4 hindesteaks
  • 800 g loskokende aardappels
  • 500 g broccoli
  • 250 g champignons
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • enkele blaadjes laurier
  • 2 busjes room van 250 ml
  • 250 ml volle melk
  • 200 g gemalen kaas (zoals gruyère of Parmegiano Reggiano)
  • Aan de slag

    Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Schil de aardappelen, kook ze gaar en snij ze in schijfjes.

    Meng één busje room en de melk in een pannetje op een matig vuur. Voeg een gekneusd teentje look en enkele blaadjes laurier toe. Kruid rijkelijk met peper, zout en nootmuskaat en laat het geheel een tijdje trekken.

    Snij de roosjes broccoli van de stam en kook ze zo'n vijf minuten in lichtjes gezouten water.

    Schik de schijfjes aardappel in een ovenvaste schaal en leg de roosjes broccoli erop. Haal de laurierblaadjes uit de saus, giet die over het geheel en verdeel de kaas over de schaal. De gratin mag nu een half uurtje in de oven, tot de kaas gesmolten is.

    Kruid de hindesteaks met peper en zout en bak ze saignant in een pan. Haal het vlees uit de pan, maar zet de pan nog niet bij de afwas.

    Snij de champignons in kwartjes en bak ze samen met de oesterzwammen en een versnipperd teentje look in de pan waarin de hindesteak gebakken is. Voeg de room toe, laat inkoken tot sausdikte, kruid met peper en zout naar smaak en werk af met de peterselie. Klaar! Laat het smaken!