Getackelde vluchteling krijgt baan in Spanje

De Syrische vluchteling die een voetje werd gelicht door een Hongaarse cameravrouw heeft werk gevonden. Een school voor voetbaltrainers in Madrid las zijn verhaal en bood hem een baan aan. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het verhaal van Osama Abdul Mohsen (foto midden) kwam Miguel Galan, de directeur van de nationale opleiding voor voetbaltrainers Cenafe, ter ore. Toen hij bovendien hoorde dat de Syriër trainer was geweest van een eerste-divisieclub in zijn geboorteland, besloot de directeur hem een job te geven als voedbaltrainer. Daarnaast krijgt de Syrische vluchteling ook een appartement in Getafe, een voorstad van Madrid. Als hij voldoende uitgerust is, mag hij aan de opleiding beginnen.

Vorige week haalde Mohsen samen met zevenjarig zoontje wereldwijd het nieuws nadat een Hongaarse cameravrouw hen liet struikelen. Mohsen viel en kwam bovenop zijn kind terecht. Dat gebeurde bij de grens tussen Servië en Hongarije. Het hele incident werd gefilmd en leidde wereldwijd tot verontwaardiging. De cameravrouw is inmiddels ontslagen en bood haar excuses aan in een brief.

Foto: AFP / J. Lago