IN BEELD. Familie komt tussen tijdens brutale arrestatie Palestijnse jongen

Beelden van een zwaarbewapende Israëlische soldaat die een 11-jarige Palestijnse jongen probeert te arresteren zijn afgelopen weekend de wereld rond gegaan. Ook is te zien hoe zijn familie hem probeert los te krijgen. 
door
Eldrid
Leestijd 1 min.

Het incident vond vorige vrijdag plaats tijdens een wekelijkse betoging van Palestijnse activisten. Zij protesteerden tegen de bouw van een Israëlische nederzetting in het dorp Nabi Saleh, op de Westelijke Jordaanoever.

Het filmpje werd gemaakt door de vader van de jongen, zo vertelde Bassem Tamimi aan CNN. Hij maakt geregeld beelden van de betogingen, en plaatst ze op een website die Nabi Saleh Solidarity heet en misbruiken door Israëlische soldaten bijhoudt.

Stenen

"Het is erg moeilijk voor een vader of moeder om hun zoon of dochter op zo'n gewelddadige manier aangevallen te zien worden", aldus Tamimi. Op de beelden is ook te zien hun zijn dochter A'hed in de hand van de soldaat bijt in een poging om haar broer los te krijgen.

Het Israëlische leger verdedigt zijn aanpak, en zegt dat mensen uit het publiek stenen hadden gegooid naar de soldaten. Daarop werd besloten om de jongen, die dat volgens hen ook had gedaan, te arresteren. Omdat de situatie dreigde uit de hand te lopen, besliste de bevelhebber ter plaatse om de jongen te laten gaan.

AFP PHOTO / ABBAS MOMANI

AFP PHOTO / ABBAS MOMANI

AFP PHOTO / ABBAS MOMANI

AFP PHOTO / ABBAS MOMANI

AFP PHOTO / ABBAS MOMANI

AFP PHOTO / ABBAS MOMANI