Antwerpse Modeacademie is derde beste

De Antwerpse Modeacademie is door de toonaangevende Britse webiste Business of Fashion verkozen tot de derde beste modeschool van de wereld. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De website publiceerde een uitgebreid dossier rond modeopleidingen en heeft voor het eerst een ranking opgesteld van de beste modescholen in de wereld. Die lijst is gebaseerd op een rondvraag bij meer dan 4.000 studenten en 88 modeprofessionals en sleutelfiguren. Het belangrijkste criterium was de internationale reputatie van de school. In totaal werden 26 instituten geëvalueerd.

In de ranking van de modescholen met een masteropleiding behaalt de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten dus een mooie derde plaats. Het moet enkel twee Londense instituten laten voorgaan: Royal College of Arts en Central Saint Martins.

Business of Fashion werd in 2007 gelanceerd en is intussen een van de meest toonaangevende websites in de modewereld. Hoofdredacteur Imran Amed mag zich tot de vriendenkring van Karl Lagerfeld rekenen en wordt vaak geprezen als een van de meest invloedrijke modejournalisten.

Foto: archieffoto Belga / J. Roosens