Nieuwe app laat je chatten op de wc

Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat tegenwoordig wel een app voor. Wat dacht je van Pooductive, een applicatie die mensen anoniem met elkaar wil laten chatten terwijl ze op de wc zitten...
door
Maarten
Leestijd 1 min.

De geestelijke vader van Pooductive is ene Ricardo Gruber, een ontwikkelaar die blijkbaar graag zijn tijd neemt om het kleinste kamertje te bezoeken. Sommige mensen lezen er de krant, Gruber ziet er eerder mogelijkheden om te converseren met euhm... gelijkgestemde zielen.

"Een moment van rust"

"Beschouw het als een magische plek waar mensen elkaar wereldwijd in anonimiteit kunnen ontmoeten om te genieten van een moment van vrede en rust", luidt zijn verkoopspraatje in de App Store van Apple. Volgens Gruber is zijn geesteskind geschikt om te "converseren, filosoferen en ideeën uit te wisselen", en dat allemaal terwijl je je darmen ledigt.

Dat niet iedereen gewonnen is voor de eigenaardige app, die je ook toelaat om vrienden toe te voegen en zelfs groepsgesprekken te houden, beswijst de beperkte interesse van investeerders. Gruber hoopte 10.000 euro bij elkaar te sprokkelen om Pooductive in elkaar te steken, maar meer dan welgeteld 184 euro kon hij niet losweken.