Netflix verhoogt abonnementsprijs

Netflix heeft de prijs van een standaardabonnement verhoogd. In plaats van 8,99 euro per maand betalen nieuwe gebruikers nu 9,99 euro voor de formule waarbij de content op twee schermen tegelijk en in HD beschikbaar is.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

De andere prijzen blijven ongewijzigd, zo blijkt uit het overzicht op de website van de Amerikaanse streamingdienst. Het goedkoopste abonnement kost nog altijd 7,99 euro per maand. Voor dat bedrag kan je op slechts één scherm tegelijk kijken, met gewone beeldkwaliteit. Het duurste abonnement - waarbij je op vier apparaten tegelijk en in Ultra HD kan kijken - blijft op 11,99 euro.

Communicatiebureau RCA Group bevestigt namens Netflix dat de prijs van de standaardformule in heel Europa wordt verhoogd. "Op die manier wil het bedrijf enorm blijven investeren in content, zowel in eigen series als in andere titels", klinkt het.

De leden met een standaardformule worden dezer dagen per e-mail op de hoogte gebracht. Al geldt de prijsverhoging voorlopig alleen voor nieuwe leden: de huidige klanten blijven nog een jaar lang 8,99 euro betalen.