Google blaast Google Glass nieuw leven in

Mogelijk komt er toch nog een versie van Google Glass op de markt. De Amerikaanse tak van de internetgigant zet volop in op de zakenmarkt en heeft de bril nu zodanig aangepast dat er nuttige toepassingen zijn voor de gezondheidszorg, fabrieken en de energie-industrie. Dat schrijft The Wall Street Journal.
door
Mare
Leestijd 1 min.

De nieuwste versie van de slimme bril is uitgerust met een snellere processor, een langere batterijduur en verbeterde draadloze technieken, zo verzekeren insiders. Google heeft nu al een testversie van de bril op de markt gebracht, verwacht wordt dat de nieuwe versie het komend najaar officieel wordt uitgebracht.

En hoewel de Google Glass eigenlijk bedoeld was als een consumentenproduct, werd de eerste versie ook al gebruikt in het zakenleven. Zo gebruikten chirurgen de bril om met behulp van beeld en geluid contact te houden met collega's en studenten en lieten de technici hun collega's op kantoor meekijken tijdens ingewikkelde reparaties.

In januari maakte Google bekend dat de ontwikkeling van de bril stop gezet werd omdat de populariteit van het gadget tegen viel. Ook ontstond er enig ophef over privacy omdat er met de bril stiekem gefilmd kon worden.

De komende herfst hoopt Google de zakenversie van de bril op de markt te introduceren, maar volgens de krant staat ook de consumentenversie eraan te komen.