Inwoners Thailand moeten binnen 7 jaar groter en slimmer worden

De Thaise militaire junta, die sinds vorig jaar aan de macht is, wil de samenleving ‘verbeteren'. Ze willen de inwoners op termijn groter en slimmer maken.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

De gemiddelde grootte van mannen moet binnen de 7 jaar stijgen van 1,67 naar 1,75 meter, die van de vrouwen van 1,57 naar 1,65. Het gemiddelde IQ moet ook naar omhoog, ten minste naar 100. Momenteel ligt die in de buurt van de 90.

Dat zou onder andere moeten gebeuren met betere maaltijden in de eetzalen van scholen en voorlichtingscampagnes voor een betere levensstijl. Leerlingen uit de basisschool moeten bovendien elke dag twaalf basiswaarden opzeggen.

De junta kwam in mei 2014 aan de macht na een staatsgreep. Het leger greep de macht na maandenlange onlusten tussen regeringsaanhangers (‘roodhemden') en de oppositie (‘geelhemden'). Bevelhebber Chan-Ocha zei toen dat het leger op die manier de orde wilde herstellen, maar intussen zijn we meer dan een jaar verder en is de junta nog steeds aan de macht. Bovendien wordt er met ijzeren hand geregeerd en wordt er hard opgetreden tegen dissidenten.

Thailand heeft een geschiedenis van staatsgrepen. De voorbije tachtig jaar waren er maar liefst 12 succesvolle en nog eens 7 mislukte coups.