Solliciteer voor diensthoofd algemene boekhouding bij de lokale politie en word architect van de rapporteringsprocedure

door
Joris
Leestijd 2 min.

Maandelijkse financiële rapporten tonen wat de impact van kosten is op de begroting. Dankzij analyses en voorstellen kan je ingrijpen of bijsturen. “Voor bepaalde zaken hebben we een duidelijk zicht op de kosten,” zegt Gert De Bonte, afdelingschef Financiën, “maar voor andere nog niet en daarin ligt een groot deel van jouw taak.”

Gert: “Het management krijgt financiële rapporten, maar niet over alles. Toch is dat nodig om de begroting in evenwicht te houden en om de meerjarenplanning te realiseren. Daarin ligt een hoofdtaak voor ons nieuwe diensthoofd algemene boekhouding. Voor heel het politiekorps werk je een financiële rapportering uit over kosten, budgetten en lonen. Je analyseert de cijfers, kadert ze en doet voorstellen om ze te verbeteren. Strategisch denken dus.”

In wat voor team komt het diensthoofd terecht?

Gert: “De afdeling Financiën telt bijna 30 medewerkers. De dienst Algemene Boekhouding is daar een onderdeel van. Je geeft leiding aan twee boekhouders en twee administratief medewerkers. Bij de lokale politie van Antwerpen hechten we veel belang aan welzijn. Zorgen voor het welzijn van je medewerkers, is een belangrijke opdracht. Daarnaast kan je hun taken overnemen als ze bijvoorbeeld vakantie hebben.”

Welke taken doen die vier medewerkers?

Gert: “De boekhouders verwerken de facturen. Die gaan over de aankoop van kantoormateriaal en kogelwerende vesten tot het leasen van auto's en energieverbruik. Daarnaast behandelen ze subsidiedossiers. Zo was er een over de aankoop van een beeldschermmuur voor de radiokamer. De twee administratieve medewerkers  bewaken de loonadminstratie. Ze bekijken of de medewerkers hebben gekregen waar ze recht op hebben. Daarnaast  geven ze ondersteuning aan de twee boekhouders. Dat team stuur je aan.”

"Je bent nieuwsgierig en hebt een kritische blik"

Welk profiel heeft jullie kandidaat?

Gert: “Dankzij je diploma in een economische richting heb je boekhoudkundig inzicht en werk je graag met cijfers én mensen. Bij voorkeur heb je een of twee jaar ervaring, maar dat hoeft niet. Belangrijker is dat je nieuwsgierig bent en bereid bent om bij te leren en een kritische blik hebt. Je doet aan zelfstudie, maar je krijg ook de kans om op de werkvloer te leren, zowel bij de politie als bij de financiële collega's van de Stad Antwerpen.”

Waarom raad je deze job aan?

Gert: “Als afdelingschef Financiën ben je een belangrijke spelverdeler binnen de afdeling Financiën. Je zit op het einde van de financiële ketting, maar je hebt tegelijk zicht op het geheel. Voor nieuwsgierige mensen is dat een gigantische uitdaging. Je zal rapporten ontwikkelen maar vooral analyseren. En je zal de politie met een kritische blik mogen bewaken. Je mag rekenen op vier gemotiveerde collega's en een recent vernieuwde werkomgeving. Daarnaast zijn er andere voordelen zoals 34 vakantiedagen per jaar, een hospitalisatieverzekering en een statutaire betrekking.”

Meer info over de vacature vind je op www.politieantwerpen.be.