Met de duikboot naar de Titanic ... voor 56,000 euro

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Het is een van de meest iconische schepen, maar het dichtste dat de meeste mensen ooit bij de Titanic zullen komen is in het Titanic-museum in Belfast, of door het kijken van de blockbuster met Kate Winslet en Leonardo DiCaprio.

Maar een bedrijf, Bluefish, organiseert excursies naar het schip, bijna vier kilometer onder het zeeoppervlak. Daar moet je wel aardig wat voor over hebben ... namelijk 56,000 euro. En dat lijkt voor de meeste mensen onbetaalbaar, maar al tientallen mensen hebben een uitstapje geboekt.

"We hebben al meer dan 40 mensen de diepte in gestuurd en dat gaat dan over huisvrouwen tot miljardairs uit de technologiesector. De Titanic spreekt tot ieders verbeelding," aldus Steve Sims, de CEO van Bluefish. "Er zijn meer mensen de ruimte in gegaan dan dat er mensen de Titanic gezien hebben."

Titanic

De totale duikboot-trip duurt elf tot twaalf uur lang en vanaf je bij het wrak bent gaan de krachtige lampen aan. De tour gaat langs de bekendste delen van het schip. De grote trappen, de boeg waar Jack en Rose het iconische moment beleefden, de enorme ankers en de Marconi Kamer, van waaruit het eerste SOS-bericht ooit werd gestuurd.

Tenslotte zijn de reisjes ook goed voor de wetenschap. Tijdens de reis worden er ook beelden, data en samples verzameld die wereldwijd gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek.

Titanic3