Wondermooi Thailand

door
Kevin
Leestijd 3 min.

Van de met stupa's bekroonde bergen van Mae Hong Son tot de kalksteenpilaren in de baai van Krabi. Van de opwindende nachtclubs en drijvende markten van Bangkok tot de verlaten bountystranden van Phi Phi Don. Van de koninklijke tempelruïnes van Ayutthaya en Sukhothai tot de bekende dodenbrug over de River Kwai. Thailand biedt een ongeëvenaarde variëteit aan pracht en praal. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's van dit prachtige land.

                Bangkok

De hoofdstad van Thailand ligt centraal in het land en is daarom een ideale plek om je reis te beginnen. Bangkok is even gevarieerd als chaotisch dus je kan er ook prima enkele dagen doorbrengen. De tempel van de liggende Boeddha (Wat Pho), de tempel van de smaragdgroene Boeddha (Wat Pra Kaew) en het nabijgelegen koninkliijke paleis zijn absoluut een bezoekje waard. Wie de eerder de rust opzoekt kan terecht in het Lumpinipark. Bovendien is Bangkok de ideale uitvalsbasis voor excursies naar de koninklijke tempelruïnes van Ayutthaya en de legendarische Bridge over the river Kwai.

Chiang Mai

De tweede grootste stad van Thailand ligt in het noorden en is voor veel reizigers de uitvalsbasis voor een trek door de bergrijke gebieden. Chiang Mai heeft ook een rijk aanbod aan tempels, met de Wat Phrathat Doi Suthep tempel als letterlijk hoogtepunt. Dankzij de ligging bovenop een berg, geniet je er van een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Een ander hoogtepunt in is de sfeervolle avondmarkt, waar je urenlang kan slenteren langs fascinerende kraampjes.

Phuket

Het grootste Thaise eiland en een populaire bestemming voor veel vakantiegangers. Wie eiland zegt, zegt natuurlijk ook stranden en Phuket heeft paradijselijke stranden in overvloed. Het is er steeds heerlijk vertoeven en ook sportievelingen komen er aan hun trekken. Wie even genoeg heeft van het strand kan het groene, heuvelachtige binnenland, met een stukje ongerept regenwoud, opzoeken. Filmliefhebbers kunnen vanaf Phuket naar het James Bondeiland uit The Man with the Golden Gun varen.

Koh Samui

Wie wil eilandhoppen in Thailand moet zeker Koh Samui bezoeken. Dit kokoseiland onderscheidt zich door zijn unieke klimaat. Dankzij de ligging in de baai van Thailand is het daar héérlijk vertoeven tijdens onze zomermaanden, terwijl de rest van Thailand dan te maken krijgt met het regenseizoen. Wie hier wil uitgaan kan terecht in Chaweng Beach, waar de bars, restaurants, discotheken en winkels elkaar afwisselen. Vlakbij ligt ook de Big Buddha, die volgens de lokale bevolking geluk brengt.

Pattaya

Pattaya is sinds de jaren '60 uitgegroeid tot een van de populairste beachresorts van Thailand. Luieren op het strand en diverse watersporten behoren er tot de mogelijkheden maar ook in de stad zelf valt er heel wat te doen. Zo kan je er shoppen in één van de grootste winkelcentra van Azië en Pattaya staat natuurlijk ook gekend voor zijn bruisende nachtleven.

                Khao Lak

Hier vind je de echte droomstranden van Thailand, omgeven door de prachtige nationale parken Khao Lak en Khao Sok. De stranden hier zijn grotendeels ongerept en het tropisch regenwoud komt tot op het strand. Bovendien is Khao Lak ook een paradijs voor duikers en snorkelaars. Kortweg is het het ideale oord voor actieve of volledige ontspanning in een paradijselijke omgeving

Wil jij dit wondermooie land ontdekken? Neckermann heeft een ruim aanbod aan vakantieformules naar Thailand. Neem zeker eens een kijkje op de site van de vakantieplanner!