Wie wil er een telefooncel?

door
Hans
Leestijd 2 min.

Momenteel staan er in België nog een driehonderdtal telefooncellen, maar tegen mei dit jaar zullen ze allemaal weggehaald zijn. De reden hiervoor is eenvoudig. Bijna iedereen heeft een gsm en dus zijn die cabines niet meer nodig, zegt Proximus woordvoerder Jan Margot.

Goed nieuws voor wie graag een originele telefooncel in handen krijgt. De telecomoperator organiseert een wedstrijd en deelt 30 telefoonhokjes uit. «We hebben van veel mensen de vraag ontvangen of ze geen telefooncel konden krijgen. Niet alleen van musea of scholen, maar ook van individuen die er bijvoorbeeld een douchecabine van wilden maken voor bij hun zwembad. Het is echter niet doenbaar om iedereen een telefooncel te geven, vandaar deze wedstrijd», legt Margot uit aan Metro.

Deelnemers die van een afgedankte telefooncel een kunstwerk willen maken, of die een project voorstellen waarbij een nieuw of ander gebruik wordt gemaakt van een telefooncel, kunnen zich nog inschrijven tot en met 31 maart.

Voor wie nog op een origineel idee broedt om een telefooncel in een ander jasje te steken, lijst Metro enkele opvallende make-overs op.

Recent nog werden enkele iconische rode telefooncellen in Londen omgetoverd tot groene oplaadpunten voor een mobiele telefoon, tablet of laptop. De Solarbox, zoals de innovatieve cabine heet, is groen geverfd en bestaat uit zonnepanelen die zorgen voor de stroomtoevoer.Een van de kleinste bibliotheken kan je terug vinden in New York, waar architect John Locke een hokje ombouwde tot een creatieve boekenkast. De meest artistieke metamorfose van een telefooncel is ongetwijfeld het aquarium van ontwerpers Benedetto Bufalino en Benoit Deseille. De glazen kooi, gevuld met water en exotische vissen, kon je onder meer bewonderen in Lyon en Durnham.