Zeldzame Sumatraanse tijgerdrieling komt voor het eerst buiten

door
Roald
Leestijd 1 min.

In de Chester Zoo in Engeland is er een drieling Sumatraanse tijgers geboren. Het harige trio werd tussen 2 en 8 januari geboren en kwam gisteren voor het eerst naar buiten. De Sumatraanse tijgers zijn de kleinste van alle tijgers en onderscheiden zich door hun dikke zwarte strepen op een oranje vacht. Het is een erg bedreigde diersoort want de tijgers zijn alleen op Sumatra te vinden. Er wordt geschat dat er minder dan 400 ter wereld bestaan.

De soort is bedreigd door habitatverlies en de illegale handel in wilde dieren. Stropers jagen op de dieren voor hun lichaamsdelen die gebruikt worden voor traditionele geneeskunde.

De Sumatraanse tijgers van de Chester Zoo maken deel uit van het European Endangered Species fokprogramma. "De komst van de drie welpjes is van vitaal belang voor het overleven van de soort," zei Tim Rowlands, conservator van de Chester Zoo. "Sumatraanse tijgers zijn een van de zeldzaamste grote katachtigen ter wereld. Dat maakt deze drieling zo ongelooflijk speciaal. Ze zijn een zeldzame impuls aan een diersoort die met uitsterven bedreigd is."

Baby tigers take first steps outside their den at @chesterzoo http://t.co/cif9UcfcTs pic.twitter.com/l3XFxGyExy — Manchester News MEN (@MENnewsdesk) 27 januari 2015