Google wil de zelfrijdende auto binnen vijf jaar op de markt brengen

door
Roald
Leestijd 1 min.

Google wil over vijf jaar klaar zijn voor de productie van voertuigen zonder bestuurders. Het technologiebedrijf is in gesprek met de grootste autofabrikanten om dat plan te doen slagen. Chris Urmson, de directeur van het zelfrijdende auto-project vertelde aan Reuters dat het niet slim zou zijn om niet te praten met alle grote fabrikanten zoals General Motors, Ford, Toyota, Daimler AG en Volkswagen over het project en mogelijke samenwerkingsverbanden.

De zelfrijdende auto van Google werd al gespot in de regio van San Francisco, maar het bedrijf richt zich ook op Detroit volgens The Detroit Free Press. "Sillicon Valley is niet de enige plek waar innovatie verkeerd. Die gedacht is verkeerd," zei Urmson.

Een nieuwe lading prototypes van de voertuigen zijn in ontwikkeling bij autofabrikant Roush Facilities in Livonia, Michigan. Google zal ze in het voorjaar beginnen testen in Californië waar bedrijven toegang krijgen om zelf de auto's te testen. Er is een voorwaarde: Google wil niet dat de voertuigen op besneeuwde straten rijden.

"Als we de technologie op punt krijgen, zal het een keerpunt zijn. Het zal de auto-industrie herdefiniëren," besloot Urmson.