Extreem zeldzame Jaguar E-Type verkocht voor bedrag tussen 7 en 10 miljoen euro

door
Roald
Leestijd 1 min.

Een erg zeldzame klassieke Jaguar werd deze week verkocht voor een bedrag van tussen de 7 en de 10 miljoen euro. Het gaat om een Lightweight Jaguar E-type die ontworpen werd voor de racebaan en waarvan er slechts 12 werden gemaakt. Er bestaan nog slechts 11 exemplaren, wat betekent dat ze haast nooit te koop zijn op de vrije markt.

Ze werden ontworpen als een uitgeklede versie van de populaire sportwagen voor de racebaan die moesten concureren met bekende concurrenten als de Ferrari 250 GTO. Het model dat deze week werd verkocht, werd gebouwd in 1963 en was eigendom van autocoureur Peter Sutcliffe.

Autodealer George Fisken die de wagen in handen had, weigerde om het exacte bedrag dat betaald werd, bekend te maken. Het prijskaartje zou 100 keer duurder zijn dan een gloednieuwe Jaguar F-Type vandaag de dag door de extreme zeldzaamheid en grote historische waarde van de auto.

"Dit model is zeer origineel. Sutcliffe reed ermee rond in alle grote races in Europa, Engeland en Zuid-Afrika. Het was een zeer snelle auto die snelheden tot meer dan 240 km/u kon halen," zei Fisken.