Jennifer Saunders bevestigt filmscript van Absolutely Fabulous

door
Roald
Leestijd 1 min.

De iconische Briste komische tv-serie Absolutely Fabulous zou een comeback kunnen maken in 2015, maar dan wel op het grote scherm. Jennifer Saunders, de ster en bedenker van de serie, zei aan Daily Mirror dat ze onlangs het eerste ontwerp van een filmscript had afgerond.

"Mijn goed voornemen voor het nieuwe jaar is om een film te maken want anders wordt het een zinloos jaar van uitstel ," zei ze.

Absolutely Fabulous vertelt het verhaal van twee vrienden, Edina (Saunders) en Patsy (Joanna Lumley) een PR-persoon en een redacteur van een tijdschrift die proberen hip te blijven terwijl ze ouder worden. De serie telde vijf seizoenen en werd op BBC uitgezonden sinds 1992. In 2011 en 2012 werden er drie speciale afleveringen uitgebracht.

Saunders is al langer van plan om een film te maken van haar succesreeks. In 2011 reageerde ze in New York Magazine op de geruchten over een aanstaande film. "Ik ben zeker van plan om het te doen. Ik wil de film in een prachtig deel van de Côte d'Azur opnemen want ik hou van het zuiden van Frankrijk in het voorjaar."