Ga goedkoop op skivakantie met Neckermann

door
Kevin
Leestijd 3 min.

De kerstvakantie nadert stilletjes aan en bij de meeste mensen begint er met dat besef iets te kriebelen. We hebben het hier echter niet over zij die nadenken over slingers, kerstballen, pakjes voor onder de boom of de perfecte Nieuwjaarsavond. We bedoelen natuurlijk de skiërs, die in deze periode op hete kolen zitten om de bergen op te zoeken voor een weekje sneeuwpret. Neckermann biedt heel wat skivakanties aan en wie voor 30 november boekt krijgt tot 350 euro korting!

Of je nu verkiest om te skiën in de Zwitserse Alpen, te rodelen in het Duitse Sauerland of te snowboarden in Frankrijk, elke wintersportfanaat komt aan zijn trekken bij Neckermann. Hieronder even een overzicht van de belangrijkste wintersportbestemmingen in Europa:

Duitsland

Het gastvrije Duitsland beschikt misschien niet meteen over de meest uigebreidde ski-infrastructuur maar in gebieden als het Zwarte Woud en Sauerland is het toch mogelijk om te skiën. De Skiliftkarussell Winterberg is het grootste skigebied van Sauerland en dankzij sneeuwinstallaties is een groot deel van de pistes heel de winter wit. Daarnaast kan je in Duitsland ook heerlijk wandelen en prima kuieren langs de pittoreske dorpjes en prachtige berghutten. Als je in de kerstperiode gaat, is een bezoekje aan een authentieke Duitse kerstmarkt ook altijd de moeite.

Zwitserland

Zwitserland is meer dan chocolade en koeien met klokken rond de nek. Het beschikt ook over adembenemende berglandschappen met een bijzonder moderne wintersportinfrastructuur. De Matterhorn is ongetwijfeld één van de bekendste bergen van Zwitserland en aan de voet ervan, in Zermatt, ligt ook een prachtig skigebied. Daar komen vooral gevorderde skiërs en snowboarders aan hun trekken maar je kan er ook prima aan de slag als beginnende wintersporter. Bovendien is het Zermatt autovrij, wat het dorpje een extra rustieke sfeer geeft.

Oostenrijk

Oostenrijk biedt je echte gemütlichkeit, een zeldzame cocktail van gezelligheid, gastvrijheid en stijl. Belangrijker nog voor de wintersporter is dat Oostenrijk je ook een schitterend winterlandschap met uitgebreide skimogelijkheden en uitstekende hotels biedt. Neem bijvoorbeeld Längenfeld in het Ötztal. Langlaufers en wandelaars kunnen hun sport er beoefenen in ideale omstandigheden en skiërs komen enkele kilometers verder in Sölden aan hun trekken. Maar vooral wie genieten na de inspanning belangrijk vindt, moet een bezoekje aan Längenfeld overwegen. De lokale thermen en de Aqua Dome met sauna's, baden en beauty- en massagesalons zijn prima plekken om helemaal tot rust te komen.

Tsjechië

Tsjechië is niet meteen het land dat in je opkomt als je aan wintersport denkt, maar toch kan je er perfect skiën tegen betaalbare prijzen in een prachtige omgeving. De natuur is er op vele plaatsen nog ongerept, waardoor ook natuurliefhebbers en wandelaars er aan hun trekken komen. Špindler?v Mlýn, ofwel de parel van het Reuzengebergte, is de grootste en populairste wintersportplaats van Tsjechië. Het dankt zijn bijnaam aan de schitterende ligging tussen de bergtoppen van het Reuzengebergte. Je kan er fun voor de hele familie vinden, zelfs na het sportplezier dankzij het aquapark, een indoor waterparadijs.

Italië

Sneeuwzekere pistes onder de Italiaanse zon, moderne wintersportfaciliteiten, goed onderhouden pistes van verschillende moeilijkheidsgraden, de smakelijke Italiaanse keuken, adembenemende panorama's... Kortom, Italië heeft alle troeven voor een geslaagde wintersportvakantie. Je kan er niet enkel terecht in de Italiaanse Alpen, Italië heeft ook nog de Dolomieten. Daar is er een grote variëteit aan kleinere, familievriendelijke skigebieden. Ook het grootste skigebied van Italië, Dolomiti Superski, met meer dan 1.200 kilometer aan pisten ligt ook in de Dolomieten! Keuze genoeg dus voor wie wil wintersporten in Bella Italia.

Frankrijk

Ons zuiderlijk buurland is en blijft het paradijs voor de wintersporter. Met meer dan 8000 kilometer aan skipistes, de grootste skigebieden ter wereld, avant-gardistische infrastructuren, trendy skistijlen, boeiende landschappen zorgt Frankrijk sowieso voor ongekende emoties en sensaties voor elke wintersportfanaat. Een van de bekendste Franse skigebieden is ongetwijfeld het vijfsterrenskigebied l'Alpe D'Huez. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier een geschikte afdaling vinden. Wie echt van een uitdaging houdt kan La Sarenne uitproberen: met een lengte van 16 kilometer is dit 's werelds langste zwarte piste!

Zin in een weekje wintersport in de bergen? Neem dan zeker een kijkje bij Neckermann, waar je al een skivakantie kan boeken vanaf 213 euro per persoon tijdens de kerstvakantie.