Bale kruipt in de huid van Steve Jobs voor nieuwe biografische film

door
Roald
Leestijd 1 min.

Acteur Christian Bale zal Steve Jobs spelen in de aankomende film van Danny Boyle en Aaron Sorkin. Dat bevestigde Sorkin gisteren. Sorkin, die bekend is van The Social Network waarvoor hij een Academy Award kreeg, zei dat Bale de rol kreeg zonder auditie te doen.

"We hadden de interesse van de beste acteur van een bepaalde leeftijdscategorie en dat is Christian Bale. Hij hoefde geen auditie te doen. Welja, er was een vergadering maar meer niet," zei Sorkin aan Bloomberg.

De film, die gebaseerd is op de biografie van Walter Isaacson uit 2011, zal binnen een paar maanden gefilmd worden. "Het zal een uitdagende rol zijn voor Bale, want hij moet meer spreken dan de meeste acteurs doen in drie films samen. Er is geen enkele scène of frame waar hij niet in zal zitten dus het is een zeer moeilijke en intensieve rol."

Er waren al geruchten dat Christian Bale die eerder de Academy Award won voor de beste mannelijke bijrol voor The Fighter in 2011, de rol zou spelen. Het is niet de eerste keer dat er een film over Steve Jobs zal verschijnen. Eerder verscheen er Jobs met Ashton Kutcher in de hoofdrol. De film verdiende amper 16 miljoen dollar tijdens de box office en kreeg een score van 27% op Rotten Tomatoes.