Zweef op het eerste werkende Hoverboard ter wereld

door
Roald
Leestijd 1 min.

Kickstarter staat vol gekke ideeën voor allerlei dingen waaronder nu ook een echt Hoverboard waarmee je je kunt voordoen als Marty McFly. Het Hendo Hoverboard werd gemaakt door Greg en Jill Henderson. Ze hebben, in tegenstelling tot veel andere pogingen, een volledig functionerend prototype ontwikkeld dat ze op Kickstarter hebben geplaatst. Via crowdfunding hopen ze om genoeg financiële middelen te krijgen om hun ontwerp uit te werken tot een eindproduct.

Je kan het Hoverboard helaas niet op alle oppervlakken gebruiken zoals in Back To The Future. Het werkt alleen op oppervlakken van niet-ferromagnetische geleiders en het heft de gebruiker ongeveer een centimeter van de vloer. Hoewel de technologie dus niet erg nuttig is als je je wil verplaatsen op het Hendo Hoverboard, hopen de Hendersons dat hun ontwerp de interesse in de techniek verder aanwakkert waardoor er vooruitgang gemaakt kan worden naar een efficiënter en krachtiger model dat op een dag de rivaal van het wiel moet worden.

Als je er zelf een wil, zul je 9000 euro moeten neertellen. Voor 250 euro krijg je een Henderson's White Box' devkit. Dat is een set kleine hover-motoren en een oppervlak waarboven je ze kan laten zweven in de hoop dat je ze kan aanpassen en van toegevoegde waarde kunt zijn voor het project. Je kan er natuurlijk ook je pint opzetten en laten zweven.

De Henderson's zoeken 250.000 euro voor oktober 2015.