Los elk wiskundig probleem op dankzij PhotoMath

door
Roald
Leestijd 2 min.

PhotoMath is de ergste nachtmerrie van elke wiskundeleerkracht. De nieuwe app is in staat om elke vergelijking op te lossen waardoor kinderen heel eenvoudig kunnen vals spelen in de klas of bij het maken van hun huiswerk.

Voor de app, die ontwikkeld werd in Kroatië,  hoef je enkel je camera op het wiskundige probleem te richten en enkele seconden later krijg je het antwoord op je scherm. Bovendien legt de app stap voor stap uit hoe je tot de juiste oplossing komt. "Het maakt wiskunde gemakkelijk doordat we gebruikers uitleggen hoe je tot de oplossing komt," zegt MicroBlink, het bedrijf dat de app creëerde, op hun website.

PhotoMath maakt gebruik van optische tekenherkenning om het wiskundige probleem te lezen. Daarna lost de app de opdracht op en geeft het binnen enkele seconden de juiste oplossing. Als je één keer op je scherm tikt, krijg je elke stap te zien die nodig zijn om tot de oplossing te komen.

"De applicatie is een nuttig hulpmiddel om wiskunde te leren aangezien je de gedetailleerde stappen die leiden tot de oplossing te zien krijgt," zegt het bedrijf. Uiteindelijk wil MicroBlink de technologie toepassen op PDF, online bankieren en eender wat gelezen en geanalyseerd moet worden.  "Wij zijn geen educatieve onderneming, we promoten onze technologie via de app," legde mede-oprichter en CEO Damir Sabol uit aan TechCrunch. "We begonnen drie jaar geleden met de ontwikkeling van de technologie en nu staan we ver genoeg om ze uit te brengen."

PhotoMath kan naast problemen met breuken, decimalen, wortels en machten ook eenvoudige vergelijkingen oplossen. De applicatie is momenteel enkel beschikbaar voor iOS en Windows Phone. Later dit jaar komt er nog een versie voor Android-gebruikers.