Vazquez sleept een punt uit de brand voor Club Brugge

Club Brugge heeft donderdagavond op de derde speeldag in groep B van de Europa League 1-1 gelijkgespeeld tegen het Deense FC Kopenhagen.

Na een eerder zwakke eerste helft ging het crescendo met twee doelpunten die vielen in het slot van de wedstrijd. Kopenhagen scoorde eerst. Amartey knalde de bal mooi in doel, maar Club Brugge zette de scheve situatie recht in de toegevoegde tijd toen Vazquez de verdiende gelijkmaker binnenkrulde.

Kopenhagen was zeker niet naar Brugge afgezakt om het spel helemaal te ondergaan. De eerste grote kans was wel voor de thuisploeg toen Vazquez Gedoz op rechts wegstuurde, maar doelman Andersen duwde in corner. De Denen prikten, voor het halfuur, met een kopstoot van Antonsson tegen. Beide teams probeerden nog iets te forceren, maar slaagden daar voor het einde van de eerste helft niet in.

Net na de herneming pegelde Castillo een vrije trap op de deklat en wat later kopte hij onbegrijpelijk naast. Club Brugge kwam van dan af nadrukkelijker opzetten met kansen voor Gedoz, Castillo en opnieuw Gedoz. De eerste dreiging in de tweede helft van Kopenhagen kwam er in het slot na een vrije trap van Bengtsson, Ryan zette om in corner. Daaropvolgend kon Amartey, na een geharrewar in de zestien meter, de bal netjes op de slof nemen en hard binnenknallen. Club vocht echter terug en de ingevallen Refaelov kon in de 91e minuut Vazquez bedienen die met veel gevoel de 1-1 tegen de netten duwde.

In de stand in groep B doet Club met het tweede gelijkspel in eigen huis geen goede zaken. Blauw-zwart is zijn leidersplaats immers kwijt aan Torino, dat met 2-0 te sterk bleek voor HJK Helsinki, het zwakke broertje in de groep. Halverwege de groepsfase is Torino leider met zeven punten, gevolgd door Club (5) en Kopenhagen (4). Helsinki is kansloos laatste met nul punten. Op de vierde speeldag (donderdag 6 november) gaat Club op bezoek bij Kopenhagen, terwijl Torino naar de Finse hoofdstad afzakt.

bron: Belga