Standard en Sevilla delen de punten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Standard Luik heeft op de derde speeldag in groep G van de Europa League in eigen huis 0-0 gelijk gespeeld tegen de Spaanse titelhouder FC Sevilla.

Na een slaapverwekkende vertoning voor de pauze van beide ploegen was de 0-0 ruststand niet meer dan logisch op Sclessin.

Na de kampwissel kwam er dan toch wat meer spankracht in de wedstrijd. Een hard werkende De Camargo, Mpoku en Faty trokken richting het vijandelijke doel, maar veel leverde dat niet op. Sevilla zette daar een afgeweken schot van Kevin Gameiro tegenover, de paal bracht redding voor de thuisploeg. Ook de ingevallen Colombiaanse international Carlos Bacca (ex-Club Brugge) dreigde nog eens, maar al bij al hielden de Rouches in hun eerste wedstrijd onder interim-coach Ivan Vukomanovic vrij makkelijk stand tegen de nummer twee uit de Primera Division.

Sevilla blijft met vijf punten aan de leiding in de groep, voor Standard (4) en Rijeka (4). De Kroaten wonnen donderdag verrassend met 3-1 van Feyenoord, dat met drie punten op de laatste plaats staat. Op de vierde speeldag (6 november) in groep G trekken de Rouches naar Sevilla. Feyenoord krijgt dan het bezoek van Rijeka.

bron: Belga