JK Rowling hint naar comeback Harry Potter en maakt fans gek

door
Roald
Leestijd 1 min.

JK Rowling, de auteur van de Harry Potter boeken, stuurde een cryptische tweet de wereld in waarbij het leek alsof ze zinspeelde op de mogelijkheid van een comeback van Harry Potter. De jonge tovenaar kende zijn laatste verschijning in Harry Potter en de Relieken van de Dood in juli 2007.

Sindsdien heeft Rowling geweigerd om een comeback uit te sluiten, maar er waren ook geen signalen dat er een nieuw Potter boek zou komen. Vandaar dat de fans van de reeks opgewonden waren door de tweet van Rowling: ‘Cry, foe! Run amok! Fa awry! My wand won't tolerate this nonsense.'

Fans speculeerden meer dan 24 uur over de betekenis van deze cryptische tweet. Sommigen zagen er een anagram in voor: ‘Harry returns! Won't say any details now. A week off. No comment.'

Maar helaas, Harry Potter zal niet terugkeren. Eigenlijk was Rowling gewoon aan het werken aan een scenario voor een volgende reeks films die gebaseerd zullen zijn op haar korte boek Fantasic Beasts And Where To Find Them.

Dat wist één van de fans uiteindelijk te achterhalen wat hem een persoonlijke tweet van Rowling opleverde.

Newt Scamander is de ster van de spin-off waarvan uiteindelijk een filmtrilogie moet verschijnen. Rowling bedankte haar fans voor het kraken van de tweet en omdat ze fan zijn van anagrammen.