Ouderwetse België tegen Nederland in de Europa League

door
Roald
Leestijd 1 min.

Na het Champions League geweld van de afgelopen dagen is het aan de mindere goden om te laten zien dat voetbal zonder de absolute topspelers ook leuk kan zijn. Er worden al jarenlang fantastische wedstrijden afgewerkt tussen teams die op het eerste gezicht jouw vijf minuten tijd niet waard zijn. Morgenavond is het aan Feyenoord en Standard de Liège om te laten zien dat de Europa League niet het kleine broertje van de Champions League is.

Beide elftallen nemen het tegen elkaar op in de Kuip in Rotterdam. Feyenoord kent net als Standard een uitermate treurig en teleurstellend seizoensbegin met een 12de plek in de ranglijst. Op de koop toe verloor Feyenoord de Klassieker tegen Ajax. De Rotterdammers onder leiding van Fred Rutten trokken ten aanval in het begin, raakten driemaal het doelhout maar stonden na vijf minuten wel met 0-1 achter. Ajax wist die voorsprong te behouden dankzij de onkunde van de Feyenoord-aanvallers die weigerden om de bal in het doel te werken. Martin Van Geel, technisch directeur van Feyenoord, krabde zich in de haren want hij liet na om  publiekslieveling en topspits Guidetti aan te trekken en koos voor Kazim-Richards. De spits van Feyenoord scoorde tot dusver tweemaal.

Ook voor Standard verloopt het seizoen niet zoals ze het gedacht hadden. Het elftal van Luzon maakt een slappe indruk in de Belgische competitie maar wist wel te winnen in de Europa League. De Rouges zitten ondertussen in een betere vorm met drie overwinningen en een gelijkspel uit de laatste vijf competitieduels. Luzon zal ook tevreden zijn dat zijn spitsen Mujangi Bia en De Camargo weer vlot scoren.

Wie wint deze Nederland - België?

Ook Club Brugge en Lokeren komen morgen in actie. Club speelt uit bij het onbekende HJK en Lokeren neemt het thuis op tegen Metalist Kharkiv, een team dat al enkele jaren verrassende resultaten boekt in de Europa League.