ASUS zet in op stijl en techniek op de IFA-beurs

door
Kevin
Leestijd 2 min.

Van 5 tot 10 september was de IFA in volle gang. Dat is de grootste elektronicabeurs in Europa, waar heel wat producenten hun nieuwste producten uit de doeken doen. ASUS kondigde er de ZenWatch en de MeMo Pad 7 aan, twee producten die opvallen door hun sublieme combinatie van stijl en technisch vernuft.

ZenWatch – een slim én stijlvol horloge

 

De ZenWatch is de eerste smartwatch van ASUS en het lijkt meteen een schot in de roos te zijn. Het klokwerk is gemaakt van zilverkleurig roestvrijstaal, een touch van rose goud en extreem duurzaam Gorilla Glass. Samen met de lederen polsband is de ZenWatch de meest modieuze smartwatch die wij tot nu toe gezien hebben.

Dankzij Android Wear is de Zenwatch meer dan alleen maar een stijlvol horloge. Zo kun je de ZenWatch gebruiken om even snel een sms'je te lezen, of te kijken hoe laat je volgende afspraak begint. Daarbovenop is het horloge uitgerust met een hartslagmeter en een accelerometer zodat je je fitnessactiviteiten nauwkeurig kan registeren.

ASUS ontwierp de handige ZenWatch manager-app, waarmee je jouw smartphone snel en eenvoudig kan ontgrendelen. Nog handiger is dat de app je helpt met het vinden van je telefoon als die zoek is. Door de app Tap Tap is het mogelijk om functies als hartslagmeting of muziek makkelijk te starten of pauzeren, of om je telefoon op stil te zetten, omdat je bijvoorbeeld in een meeting zit of in de bioscoop.

Wij zijn al overtuigd, want voor 199 euro krijg je een prachtig en multifunctioneel horloge. En als je toe bent aan een nieuwe wijzerplaat, dan laat je het scherm gewoon een van de 100 andere combinaties weergeven!

MeMo Pad 7 – tech meets fashion

De high-end MeMO Pad 7 combineert de design-filosofie van ASUS met de nieuwste hardware. De slanke tablet kan zelfs als modeaccessoire gebruikt worden, omdat het design gebaseerd is op het ultieme fashion-accessoire, de ‘clutch'. Dankzij het stijlvolle design, het geringe gewicht en het scherm dat in de behuizing wegvalt, is de MeMO Pad 7 een ware eyecatcher en ligt de tablet ook nog eens heerlijk in de hand.

De MeMO Pad 7 is echter op alle vlakken goed bedeeld. Op de achterkant zit een uitstekende 5 megapixel-camera met autofocus zodat je altijd de mooiste foto's kan maken. Met het full hd-scherm geniet je ten volste van films en series, terwijl het Gorilla Glass zowel beschadigingen voorkomt als vingerafdrukken en vervelende weerspiegelingen tegen gaat.

Razendsnel webbrowsen, gamen en verschillende apps gebruiken. Dat en meer is mogelijk met de nieuwste Intel-processor, die behalve krachtig ook energiezuinig is. De batterij van de MeMo Pad 7 gaat daardoor maar liefst 11 uur mee, meer dan lang genoeg om de dag door te komen of om een lange vliegreis uit te zitten.

Ondanks alle tijd en aandacht die ASUS besteedde aan het ontwerp en de uitstekende specificaties, vragen ze maar 199 euro voor de nieuwe MeMO Pad 7.