Brutus, de gigantische krokodil, komt het dichtst in de buurt bij een levende dinosaurus

door
Roald
Leestijd 1 min.

Afgelopen week wist een Australische toerist een paar foto's te nemen van een enorme krokodil die een haai aan het verslinden was. Nu is er eindelijk wat meer informatie over deze dinosaurusachtige krokodil.

Zijn naam is Brutus en hij zwemt al 80 jaar rond op deze planeet. Hij weegt 2 ton en hij is al jaren de ster tijdens rondleidingen op de Kakadu Adelaide River in Australië.

Hij is beroemd omdat hij zo enorm groot is en echt lijkt op het watermonster uit horrorfilms. De foto's van Brutus lieten het internet al eens opschrikken in 2011. Na zijn kunstje van vorige week maakt de wereld weer kennis met de reus.

"Wanneer toeristen hem zien zijn ze altijd behoorlijk onder de indruk. Het is vrij confronterend voor hen want de meeste mensen die op deze tocht meegaan hebben nog nooit een krokodil gezien, laat staan één van de afmetingen van Brutus. Ze zeggen dat hij sprekend lijkt op een dinosaurus, wat gezien zijn omvang niet eens zo'n gek idee is," vertelt Harry Bowman, een medewerker in het bedrijf dat de tochten organiseert.